Κλινικά αποδεδειγμένη προστασία

Αριστερά: Χέρι με προστασία Safe Sea
Δεξιά: Χέρι χωρίς προστασία

Τα προϊόντα Safe Sea είναι τα μοναδικά προϊόντα στον κόσμο που έχουν δοκιμαστεί και αποδειχθεί ότι παρέχουν αποτελεσματική προστασία από το τσίμπημα όλων των ειδών των μεδουσών. Όλες οι κλινικές δοκιμές έχουν διεξαχθεί από κορυφαία ιατρικά κέντρα κάτω από την επίβλεψη της Επιτροπής Εσωτερικών Ελέγχων του FDA ή την έγκριση της Επιτροπής του Ελσίνκι.

Κλινικές Δοκιμές

Αυτές οι κλινικές δοκιμές διεξήχθησαν :

στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Stanford, για την μέδουσα Sea Nettle
στο ιατρικό κέντρο BFMC (Bert Fish Medical Center) στη Φλόριντα για την μέδουσα Atlantic Box (Chiropsalmus)
στο νοσοκομείο RAMBAM του Ισραήλ για την μέδουσα Rhopilema (την τοξική Μεσογειακή τσούχτρα).
Όλες οι δοκιμές έδειξαν ότι η λοσιόν Safe Sea παρέχει αποτελεσματική προστασία από το τσίμπημα των μεδουσών.
Άλλες δοκιμές, οι οποίες διεξήχθησαν από Ιαπωνική ανεξάρτητη ομάδα, ανέφεραν ότι η λοσιόν Safe Sea παρέχει προστασία έναντι της τσούχτρας Blue Bottle,
Θαλάσσια σφήκα
και μέδουσες Box.
Επίσης έγιναν δοκιμές στο Μπελίζ και τη Φλόριντα, στο πανεπιστήμιο του Όσλο στις τσούχτρες λιοντάρια
Το Πανεπιστήμιο της Νυρεμβέργης της Γερμανίας επιβεβαίωσε τα επίπεδα προστασίας του προϊόντος από την κερατοειδή δερματίτιδα.
Το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα εξέτασε το προϊόν σε δοκιμή στον ωκεανό, και πολλά άλλα.
Όλες αυτές οι δοκιμές δείχνουν ότι η λοσιόν Safe Sea είναι αποτελεσματική έναντι των κοινών μεδουσών και ακόμη και των πολύ επικίνδυνων μεδουσών.

Επίσης, σε όλα τα προϊόντα Safe Sea δοκιμές για τον δείκτη SPF, ανθεκτικότητας στο νερό, δοκιμές δερματικού ερεθισμού και ευαισθητοποίησης, δοκιμές ευαίσθητου δέρματος, δοκιμές για τον καθορισμό του βαθμού δείκτη προστασίας , δοκιμές αποτελεσματικότητας αντιμικροβιακών συντηρητικών από το Δερματολογικό Ινστιτούτο του Ισραήλ, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Sarah Brenner, και από την εταιρία Dermatest Pty Ltd, στην Αυστραλία, υπό την επίβλεψη του Δρ John Staton. Τέλος, μικροβιολογικές δοκιμές έγιναν από το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας Τροφίμων και Καταναλωτικών Αγαθών του Ισραήλ.

  • Δοκιμές ευρέως φάσματος (Broad Spectrum). Ενδεικτικά δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής για το προϊόν Safe Sea SPF 40 σπρέϋ. (.pdf)
  • Δοκιμές αντοχής στο νερό (water resistant). Ενδεικτικά δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής για το προϊόν Safe Sea SPF 50 kids (.pdf)
  • Δοκιμές δερματικού ερεθισμού και ευαισθητοποίησης (determination of sensitizing properties) . Ενδεικτικά δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής για το προϊόν Safe Sea SPF 50 (.pdf)
  • Δοκιμές ευαίσθητου δέρματος (protocol of sensitive skin). Ενδεικτικά δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής για το προϊόν Safe Sea SPF 40 (.pdf)
  • Δοκιμές για τον καθορισμό του βαθμού δείκτη προστασίας. (Determination of SPF value). Ενδεικτικά δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής για το προϊόν Safe Sea SPF 15 (.pdf)
  • Δοκιμές αποτελεσματικότητας αντιμικροβιακών συντηρητικών (δοκιμή πρόκλησης) antimicrobial preservatives effectiveness (challenge test) Ενδεικτικά δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής για το προϊόν Safe Sea SPF 15 (.pdf)
  • Αποτελέσματα Μικροβιολογικών Δοκιμών-Πιστοποιητικό Ανάλυσης 15- 21585 (Microbiological Test Results-Certificate of Analysis 15-21585) για όλα τα προϊόντα Safe Sea (.pdf)

Τέλος, η εταιρία Nidaria επιβεβαιώνει, με έγγραφο της ότι η χρήση της Safe Sea ως τοπικής εφαρμογής στο δέρμα είναι ασφαλής. Τα προϊόντα Safe Sea έχουν χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια πελάτες κατά τη διάρκεια περισσότερων των 15 ετών. Οι πρώτες ύλες των προϊόντων Nidaria π αρατίθενται στην CTFA (Cosmetic, Toiletry and Fragrance Association), εγκρίνονται για χρήση στα καλλυντικά και τα τελικά σκευάσματα έχουν δοκιμαστεί για ευαίσθητο δέρμα.
Τα προϊόντα της Nidaria, διατίθεται στο εμπόριο σε παγκόσμια κλίμακα (για παιδιά και ενήλικες) σε χώρες της ΕΕ, στην Ιαπωνία, σε χώρες της Ασίας, Λατινικής Αμερικής και στις ΗΠΑ) από το έτος 2000, χωρίς καμία αναφορά για ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Επιστημονικά Άρθρα

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και το επιστημονικό υπόβαθρο της ερευνητικής ομάδας της Nidaria επέτρεψαν στην εταιρεία να αναπτύξει μια παγκοσμίως γνωστή σειρά προϊόντων που προστατεύουν το δέρμα τόσο από το ηλιακό έγκαυμα όσο και από τις μέδουσες. Η έρευνα της Nidaria έχει αναφερθεί σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και ιατρικά περιοδικά, όπως:

A Randomized, Controlled Field Trial for the Prevention of Jellyfish Stings with a Topical Sting Inhibitor (October 2006)
Sun care - Anti-sting (April 2006)
Efficacy of a Jellyfish Sting Inhibitor in Preventing Jellyfish Stings in Normal Volunteers (October 2004 )
Delivery of Nematocyst Toxin (June 1995 )